Andre Villa

Andre Visdal Villa ble født på Lillehammer i 1982 og fikk sin første sykkel med motor på allerede som fireåring. Med skog og flott natur rundt seg, så var det ikke rart at han raskt tok med seg sykkelen ut i terrenget. I dag er han kjent som en av verdens aller beste motorcrosskjører og har nesten vunnet det som kan vinnes som profesjonell utøver.

Vokste opp i Vågå

motorcross_281683247Vågå ligger litt nord for Lillehammer i Gudbrandsdalen og er kjent for sitt bratte terreng. Kanskje var det omgivelsene som fikk Andre til å hoppe opp på sin første motorsykkel for så å satse på motorcross. Han skulle uansett bli vinner av verdensmesterskapet i Freestyle Motorcross, men veien dit var lang og hard. For en motocross kjører vil aldri karrieren forbli helt skadefri. I 2006 ble han, etter å ha blitt verdensmester, invitert til å være med i X-Games, men rett før avreise til Los Angeles røyk korsbåndet i kneet. To år etterpå derimot kunne han endelig stille opp som kun en av totalt 12 deltakere i freestyle motocross.

Brakk begge beina

Du kjenner sikkert Andre Villa fra reklamefilmer for Mobilbet, hvor han er blid og klar for nye utfordringer. Like blid var han neppe i 2008 da han brakk begge beina etter en ulykke der han måtte kaste seg av sykkelen i fart. I 2011 var han igjen uheldig da han brakk lårbenet under en treningsrunde. Begge disse alvorlige skadene pådro han seg i Polen.

Ble proff i 2004

Etter femten år med crossracing, bestemte Villa å vie all sin tid til FMX i 2001, og han ble proff i 2004, og flyttet kort tid deretter til Spania. Her bor han fortsatt, hvor han lever ut drømmen om å gjøre de mest spektakulære stuntene på motorsykkelen og lever ut drømmen som han har hatt siden han var en liten gutt i Vågå.

Prof. Joannie Kunde