Bli kjøreklar til våren

Våren står for tur og det er lite som slår en kjøretur på motorsykkelen. Spesielt når lufta fortsatt er kjølig og krisp, og sola begynner å varme er det fristende å finne frem motorsykkelen. Men selv om sykkelen er klar, er kroppen det? Her har vi samlet noen tips for kropp og sjel som forberedelse til sykkelsesongen.

Strekk på musklene

Musklene får kjørt seg når man endelig begynner å kjøre regelmessig. Det er ingen hemmelighet at å strekke på musklene hjelper betydelig. Yoga er et godt alternativ for å myke opp stive sittemuskler, men om yoga ikke frister kan du prøve disse fem øvelsene her.

Behandling av isjias

Noe av det verste for smerter i isjiasen er å sitte stille lenge, spesielt i samme posisjon. Heldigvis finnes det øvelser for å motvirke smerten. Igjen er yoga øvelser spesielt gode for dette. Du kan sjekke ut andre øvelser i lenken her og få hjelp med isjiasen din.

Styrk kjernemuskulaturen

Som motorsyklist er det en stor fordel med god kjernemuskulatur. Dette vil redusere dårlig holdning, og vil også gjøre deg til en mer stabil syklist. Øvelser som planken eller ryggløft er gode alternativer. Sørg for at utholdenhetstrening er innført i forberedelsene dine, hold deg hydrert og sist men ikke minst – god tur!

Prof. Joannie Kunde